Top Ad 728x90

Wanita Ini Mengedit Gambar Percutiannya Di China Dengan Teruk, Lihat Apa Terjadi

Internet adalah tempat yang kebiasaannya teruk, periuk siber mendidih yang penuh dengan orang-orang dahsyat melakukan perkara-perkara yang dahsyat. Seringkali apabila kita, pengguna internet kolektif melihat seseorang melakukan sesuatu yang bodoh, kita mengambil peluang untuk mengejek mereka tanpa henti.

Oleh itu, apabila Sevelin Kinya dari Nairobi, Kenya memuat naik beberapa keping gambar dirinya  yang ternyata di-photoshop di Facebook melawat China, perkara buruk mungkin berlaku. Gambar-gambarnya terus menjadi viral kerana kerja Photoshop yang jelas. Walau bagaimanapun, cerita berubah arah apabila rakan senegaranya, Sam Gichuru, pengasas kepada permulaan Nailab menemui foto tersebut. Disebalik mengetawakan dan reposting gambar-gambar yang gagal tersebut, beliau mengambil keputusan untuk melakukan sesuatu yang menarik: Dia dan rakan-rakannya mengumpul wang yang cukup untuk benar-benar menghantar Kinya ke China."Dapatkan pasport anda dan bersedia kerana impian anda akan menjadi kenyataan," tulis Gichuru di Facebook.

Lihatlah masih terdapat kebaikan di dunia. Seseorang yang tidak dikenali bersama dengan kawan-kawannya memutuskan untuk mengumpul wang untuk percutian impian wanita itu tanpa sebab selain daripada untuk melihat senyumannya.

Selepas itu, Gichuru mendapati bahawa Kinya adalah anak seorang petani di Nairobi yang tidak pernah keluar dari Afrika. Dia meminta pertolongan sahabatnya untuk Photoshop dirinya berada di China kerana dia mahu berasa seperti dia benar-benar berada di sana. Gichuru berjaya mengumpul cukup wang untuk membayar penerbangan ke China, penginapan empat bintang, insurans perjalanan, dan wang saku. Dia juga cuba untuk menguruskan Kinya untuk melawat kedutaan Kenya di China untuk menemuinya.

Kinya kini sedang memohon pasport dan merancang untuk melawat China pada musim panas ini. Kami mengalu-alukan gambar SEBENAR yang lebih baik!0 comments:

Catat Ulasan

Top Ad 728x90